Tinerii 3D de-a lungul timpului

Orice persoană, comunitate, organizație, nație șamd are paginile ei de istorie. Ei bine.. noi nu detinem încă o cartea cu istoria noastră, insa avem o pagină electronica pe care am dori sa o prezentam mereu onorabil în fața voastră.

Mai jos aveți o mică parte de istorie a Tinerilor 3D de la înființare și până astăzi unde puteți descoperi unele din datele și evenimentele pe care noi le considerăm importante în destul de scurta existență a asociației. Enjoy!

2017 – Anul în curs

Ianuarie
Startul unui nou proiect finanțat de Uniunea Europeană prin programul Eramus+ și anume “Rights 4 Employment“;
Prin intermediul acestuia dorim ca atât în comunitatea unde activăm, dar și a partenerilor din Italia, Ucraina, Marea Britanie, Armenia, Cipru și Turcia să reușim să ajungem la cât mai mulți tineri cu informați, sfaturi și exemple utile legate de posibilitățile de angajare și drepturile acestora.
1 Aprilie
Vom găzdui în cadrul proiectului “Join Our Journey IV” 2 tinere din Polonia;
Acestea vor activa în cadrul asociației ca jurnaliști comunitari și vor discuta, intervieva și descoperi tineri din Craiova și împrejurimi, dar și alți voluntari sau tineri de altă naționalitate ce trăiesc în oraș.

2016 – Primul an când lucrăm într-o echipă multiculturală

1 Februarie
Am început implementarea proiectului “Youth brings the Change” finanțat prin programul european Eramus+;
Acest plan de proiect a apărut pornind de la ideea ca tinerii sunt aceia care pot aduce schimbarea în comunitățile unde trăiesc , iar noi am dorit ca intotdeauna să venim în sprijinul lor. Totodată, proiectul a fost pus în legătură directa si stransa si cu candidatura orașului Craiova la capitală cultură europeană în 2021.
1 Septembrie
Emre Çapın devine primul voluntar EVS care lucrează cu noi în cadrul organizației prin intermediul proiectului “Gallipoli 2015“.
6 Septembrie
Pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/tinerii3d a strâns 5000 de urmăritori.
17 Noiembrie
Ramazan se alătură proiectului lui Emre pentru a lucra în cadrul Tinerii 3D pentru 6 luni.
23 Noiembrie
Echipa noastră multiculturală se mărește cu înca 4 voluntari EVS: Abdullah, Mehmet, Hasan și Süleyman;
Aceștia vor lucra cu copiii din școlile și grădinițele din Craiova și din imprejurimile acesteia în cadrul activităților lor școlare, extra școlare și after-school;
Cei 4 au sosit în România în cadrul proiectelor “Key to Move” și “Change Your Way“.
#####
2016 este anul în care am început să lucrăm într-un mediu multicultural având o echipă formată din tineri români și turci;
Aceasta experiență a multiculturalității ne-a inspirat totodata si intentia si dorinta de a dedica pe viitor mai mult timp și acestor activități de învățare si instruire a tinerilor din comunitate cat mai multe despre tehnicile si metodele de observare, rezumare si transmitere catre posterioritate a frumuseții și avantajelor lucrului și descoperiri oamenii din diferite culturi și cu perspective diferite.

2015 – Anul extinderii cooperărilor până la nivel european

Aprilie
Am pus umărul in calitate de parteneri la unul dintre idealurile care au unit și mișcat cei mai mulți dintre tinerii orașului: “Craiova – Capitală Culturală Europeană în Anul 2021“;
Din nefericire orașul nu a câștigat această competiție însă principiile și obiectivele pentru care am lucrat, lucram si vom continua sa lucram si pe viitor se regăsesc între activitățile noastre.
1 Mai
Am început implementarea proiectului “Ready Start Go for EVS Challenge” finanțat prin programul european Tineret în Acțiune;
În cadrul acestuia am organizat un curs de 6 zile în Craiova, unde 29 de tineri din România, Grecia, Macedonia, Turcia, Polonia și Croația și-au dezolvatat și împărtășit cunoștiințele legat de programul “Serviciul European de Voluntariat“.
1-30 Octombrie
Am fost parteneri în cadrul “Disabled Free Fest” – primul nostru proiect EVS de scară largă;
3 voluntari ai Tinerilor 3D au organizat în Didim, Turcia împreună cu o echipă formată din aproximativ 50 de voluntari și lucrători de tineret un festival destinat persoanelor cu dizabilități;
În 2015 au fost doar 3 astfel de evenimente (EVS de scară largă) la nivel european.
#####
Am putea rezuma si caracteriza anul 2015 ca unul al noilor colaborari și care ne-a adus totodata mai multe parteneriate și colaborări atât în țară, cât și în străinătate, asftel că aproximativ 100 de tineri au avut ocazia de a lua parte la diverse activități în Europa din Braga, Portugalia până în Yerevan, Armenia.

2014 – Anul “Tineret în Acțiune”

18 Martie
Am creat o pagina dedicată abonării la oportunitățile ce noi sau partenerii noștrii le pot oferi tinerilor din România și nu numai;
Aceasta poate fi accesata aici: “Abonează-te“. Tinerii ce se înscriu acolo primesc periodic informatii despre noile proiecte ale organizatiei noastre si despre oportunități de care ar putea beneficia aceștia prin intermediul email-ului.
14-20 Mai
Am luat parte la “Greenilicious Greecology” – primul schimb de tineri ca și parteneri;
4 tineri și un lider de echipă au avut parte de diverse activități legate de ecologie în frumosul oraș Kalamata din Grecia.
22 Septembrie
Andra Nicolin devine primul nostru voluntar ce se alătura unui proiect EVS;
Următoarele 6 luni ea și le petrece în Eskișehir, Turcia în cadrul organizației “Semiluna Roșie“.
#####
A fost un an în care am fost parteneri în cadrul câtorva proiecte sub programul “Tineret în Acțiune” ce au cuprins schimburi de tineri și/sau cursuri de pregătire în domeniul tineretului în mai multe țări cum ar fi Grecia, Polonia, Serbia, Bulgaria, Turcia, Macedonia și Slovenia.

2013 – Anul înființării

13 Ianuarie
A luat naștere oficial Asociația Tinerii 3D;
Membrii fondatori au fost Adrian Oprică și Alexandru Pîrvulețu, doi masteranzi după ani petrecuți la București reîntorși la Craiova. Asociația a început ca idee de a aduce un plus tinerilor din oraș.
#####
Fiind un grup de tineri studenți a fost un an al descoperii despre cum funcționează un ONG atât din punct de vedere organizatoric, dar și legal.